Medik8 intensieve peelings
Wat is een peeling?
Een peeling is een cosmetische behandeling die de bovenste laag van de huid verwijderd, wat een zichtbare huidverbetering geeft. Peelings zijn één van de meest populaire niet-invasieve cosmetische ingrepen, uitgevoerd om de huid te verjongen en te verbeteren. De peelings bestaan uit natuurlijke zuren zoals melkzuur, salicylzuur en glycolzuur, en hebben het vermogen om dode huidcellen te verweken waardoor deze sneller afschilferen. Zo stimuleren we de huid om nieuwe, gezonde huidcellen aan te maken.
Alle Medik8 peelings zijn zo geformuleerd dat de verschillende zuren ( gericht op verschillende huidtypes) zo veel mogelijk resultaat bieden, en een zo min mogelijke irritatie veroorzaken.
Om een passende behandeling te kiezen kijken wij o.a. naar het huidtype, de conditie, de indicatie en naar jouw eigen wensen. Er zijn oppervlakkig, middeldiepe en diepe peelings welke elk op hun beurt weer intensiever of minder intensief ingezet kunnen worden. Zo wordt er altijd de best passende peeling gekozen.
Soorten peelings
Medik8 heeft verschillende soorten peelings, zo kunnen we werken op specifieke huidproblemen.
Naast deze 6 peelings zijn er nog 3 Medik8 mono peelings om de bovenstaande peelings extra te intensiveren. Deze kunnen als extra laag over de peeling worden aangebracht voor een extra sterk resultaat.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Om het beste resultaat te behalen raden we aan om tussen de 4 en 6 behandelingen te ondergaan. Dit doen we in ´kuurvorm'. Dit houdt in dat er tussen de behandelingen 2 tot 3 weken zit.
Voor de behandeling
Voorafgaand aan de peeling is het soms noodzakelijk om gebruik te maken van een creme met een laag percentage glycolzuur (Meditopics glycolzuurcreme 12%) om de huid optimaal voor te bereiden op de behandeling. Het is van belang dat de huid ook voor de behandeling verder goed wordt verzorgd. En dat zonlicht, de zonnebank en zelfbruinende cremes 6 weken vóór de behandeling moet worden vermeden.
Tijdens de behandeling
We zullen eerst de huid goed reinigen zodat alle make-up, en vuil goed verwijderd is. De huid wordt dan voorbereid en ontvet zodat de peeling goed in de huid kan trekken. Hierna wordt de peeling op de huid aangebracht. Dit voelt, afhankelijk van de sterkte van de peeling, als een licht prikkend of brandend gevoel. Terwijl de peeling op de huid zit houden wij de huid nauwlettend in de gaten. Afhankelijk van de peeling zal deze in het begin van een kuur minder lang op de huid zitten dan wanneer je al een aantal behandelingen hebt ondergaan. Sommige peelings worden in meerdere lagen aangebracht. Afhankelijk van de indicatie en het aantal behandelingen wordt het aantal lagen bepaald.
Na de behandeling
De huid is na de behandeling rood en kan soms wat gezwollen zijn. Dit trekt binnen 24 tot 48 uur weer weg. Omdat de peelings afschilfering van de huid stimuleren gaat de huid de dagen na de behandeling schilferen. Dit kan tot 7 dagen duren. Je kunt gewoon make-up gebruiken, maar altijd i.c.m. een zonnebrandcreme. Soms ontstaan er kleine korstjes op de huid. Het is belangrijk dat hier niet aan gekrabd wordt, en dat de huid rustig kan herstellen.
Om het herstelproces van de huid te ondersteunen adviseren we de weken na de behandeling de post treatment kit van Medik8 te gebruiken of de Nabehandelingscreme van Meditopics. Dit product bevat een hoge concentratie vitamine A (Retinyl Palmitate) en vitamine E (Tocopherol) gecombineerd met avocado-olie. En een goede zonnebrandcreme met een zonbeschermingsfactor SPF 30-50. Indien er sprake is van de behandeling van hyperpigmentatie dan is het goed om de Provitaminecreme van Meditopics te gebruiken. Dit product bevat een hoge concentratie vitamine C (5%), Vitamine B3 (Niacidemide 4%) en vitamine E (Tocopherol 0,2%) die een verhelderende en egaliserende werking hebben op de huid. Door het gebruik van deze producten voorkom je nieuwe problemen en heb je langer plezier van de behandeling.
Adviezen na een peeling
Mogelijke bijwerkingen
Na de behandeling kunnen de volgende bijwerkingen optreden:
Wanneer mag je niet behandeld worden?